Showing all 3 results

Първите 5 неща, които трябва да направите с вашия Huawei P20

Huawei P20 направи очевидно невъзможното, като премести погледите далеч от Samsung и Apple в предлагането на висококачествени телефони. Двете нови разновидности са просто зашеметяващи. Но трябва и да се грижите добре за тях, поради което ви предлагаме списък на първите 5 неща, които трябва да направите с вашия нов телефон, преди да отидете до магазина в търсене на калъфи за Huawei P20.

1) Огледайте внимателно

След успеха на iPhone X, изгледът с вдлъбнат дисплей се задържа и в света на Android, както се вижда с Huawei P20. Но… какво ще стане, ако не ви харесва вида? Е, той е физически там, така че не можете да го премахнете напълно. Но за щастие, производителят е изградил способността да се скрива това, което не ни харесва. Просто натиснете Settings, отидете на Display и докоснете Notch, за да намерите опцията за скриване.

Когато е скрита, лентата на състоянието (с икони за известяване, часовник, батерия и т.н.) е изчерпана, а краищата по-долу са закръглени, за да изглежда, че има само пълен парченце панел на върха, вместо изрезка. Това е умно и ефективно и поне имате избор.

2) Активирайте “Винаги“ на дисплея

Тази функция е възможна, без да губите много от батерията си. Искате да имате време, дата, индикатор за батерията и известия на екрана – готови с един поглед? Той е изключен по подразбиране, но можете да промените това. Това обаче не е в менюто „Дисплей“.

Вместо това натиснете „Настройки“ и намерете пътя си към „Сигурност и поверителност“. Оттам отидете на „Заключване на екрана и пароли“ и отидете до „Показване на информация винаги“. Там можете да включвате и изключвате функцията, както и да решавате дали искате да я използвате цял ден или по време на определен период от време (т.е. когато обикновено сте буден).

3) Изберете навигацията

Можете да се придържате към стандартната лента за навигация Android в долната част на екрана, или можете да я премахнете и да използвате похватите на iPhone X за получаване на информация около операционната система. Алтернативно, тези опции могат да бъдат пренесени върху датчика за пръстови отпечатъци по-долу, както и опция за навигационен възел на екрана.

Просто се насочете надолу към System in Settings и след това изберете „System Navigation“, за да видите кой начин ви харесва най-много.

4) Запознайте се с камерата

Тя има две или три огромни камери на гърба, включително и основен RGB сензор от 40 мегапиксела. Това е невероятно мощна настройка с много функции и ще искате да играете с нея, за да се запознаете с всичко, което предлага.

Например, вие ще искате да играете с увеличението – има ясен 3x оптичен мащаб и евтин 5x хибридна zoom опция. Междувременно, режимът „Нощен“ помага да се подобрят снимките с ниска светлина, а камерата предлага видеоклипове със забавени заснемания от 960 кадъра в секунда. Ще трябва да го видите, за да го повярвате.

Стандартната настройка с двойна камера на P20 не е толкова силна или мощна, но все още си заслужава да се занимавате с нея по време – ще направите брилянтни снимки, когато дойде моментът.

5) Изключете MASTER AI

Huawei направи изкуственият интелект като един голям акцент на продажбата на своите нови смартфони. Това може да се използва за автоматично регулиране на настройките на камерата въз основа на това, което снимате – като храна, домашни любимци и цветя.

Проблемът е, че „обикновено това означава, че цветовете изчезват, за да бъдат ултравиолетови по начин, подобен на Samsung“. Ако ви харесва, това е страхотно. Ако не, тогава може да искате да изключите функцията, за да имате по-реалистични резултати.

Това е лесна настройка: от приложението “Камера”, просто докоснете инструмента за настройки и бързо ще намерите превключвателя за „Master AI“. Изключете го и вижте дали резултатите ви харесват повече.

Е, вече знаете какво да правите със своя нов телефон. Не ни благодарете, а просто свършете тези неща и разгледайте нашите калъфи за Huawei P20!