Showing all 7 results

Huawei P20 срещу P20 Pro: Каква е разликата?

За 2018 година Huawei представи два мощни впечатляващи водещи телефона: Huawei P20 и Huawei P20 Pro. Тези нови модела не само заместват P10 и P10 Plus от 2017 г., те са изключително добри и успешни.

С чифт устройства, от които да избирате, ще трябва да решите кое от двете да ви е най-подходящо. Това ще бъде съществено решение, преди да стигнете до избора сред всички калъфи за Huawei P20 Pro, ако той ви харесва повече.

P20 Pro има тройна камера в сравнение с двойната камера на P20. Иначе и двата имат дизайн от метал си стъкло, скенер за лицево разпознаване. Huawei P20 и P20 Pro всъщност имат много сходен дизайн.

Pro е малко по-голям, дължащо се на по-големия екран, докато по-голямата батерия го прави още по-дебел. И двата модела имат FullView дисплей, вграден на върха като iPhone X. Това означава много малка рамка на тези телефони, но и двата имат скенер за пръстови отпечатъци отпред.

Задната страна на двата телефона е стъкло, поддържано заедно с метално ядро, което дава прекрасни извити ръбове. Сравненията на iPhone X ще бъдат неизбежни по отношение на дизайна. Другата изключителна специфична разлика между P20 и P20 Pro е IP рейтингът, който определя как устройствата са устойчиви на вода и прах: P20 получава оценка IP53, докато P20 Pro предлага IP67.

Моделите на Huawei P20 сменят аспектното съотношение в сравнение с по-ранните телефони от серията P, следвайки модерната тенденция да предлагат широк екран (18,7: 9, който е почти на 2: 1 при закръгляване). Pro е малко по-голям, с 6,1 инча, докато P20 е малко по-малък с 5,8 инча.

Иначе, вдлъбнатината е малко по-добре скрита в Pro, благодарение на вида OLED екран. Този OLED панел също означава лека разлика в цветовете между двете устройства. P20 Pro е малко по-топъл и по-богат – както често се случва при OLED дисплеи – но все LCD панелът на P20 е чудесен пример за това колко добри са тези дисплеи. Освен това и двете могат да бъдат променени в настройките, за да променят цвета си според вашите предпочитания.

И двата дисплея предлагат същата резолюция от 2240 x 1080 пиксела. Така че Huawei се придържа към Full HD + за своите устройства, вместо да се ориентира към Quad HD +. Но вероятно това е правилното решение: и двата панела осигуряват толкова голяма резолюция, колкото ви е необходима в този мащаб, като същевременно осигурявате дълголетие на батерията.

Хардуерът, с който тези нови телефони на Huawei работят, е Kirin 970. Това е платформа, която се стреми към изкуствен интелект (AI), като същевременно си съперничи с други водещи устройства. Има разлика в RAM паметта на двата P20 телефона – съответно до 4 GB и до 6 GB. И двата телефона имат 128 GB стандартно съхранение. И едно странно решение – и двама модела са с двойна SIM карта, но вторият слот не може да бъде адаптиран за mSD карта.

По отношение на капацитета на батерията, по-големият P20 Pro получава по-голям капацитет – 4000mAh. В същото време P20 има 3320mAh. Странно, въпреки техните стъклени гръбчета, нито P20, нито P20 Pro предлагат безжично зареждане. Обаче и двете предлагат бързо зареждане чрез USB Type-C връзка.

Софтуерът е EMUI на Huawei (Emotion UI) в най-новата версия на 8.1. В по-ранните версии това доведе до много страх, поради излишните известия и предварително инсталираните приложения. Не и сега, с най-новия софтуер, предлагащ страхотна оптимизация на батерията и много детайлен контрол.

След като вече познавате разликите между двата невероятни телефона, е време да направите своя избор и да си купите някое от новите бижута в телефонната индустрия. И не забравяйте, че след това ви предстои още едно важно решение – трябва да направите избор измежду всички калъфи за Huawei P20 Pro, ако изберете него, за да го предпазите и да му се наслаждавате възможно най-дълго време!