Showing all 5 results

Huawei P20 Lite – защо си струва да го имате?

P20 Lite е един от най-новите смартфони на Huawei към 2018 година . Това означава, че можете да получите дизайн и някои от спецификациите от впечатляващите флагман телефони на много по-приветлива цена от около 450лв. Но, преди да си купите телефона и да започнете да разглеждате калъфи за Huawei P20 Lite, вижте какво трябва да знаете.

Цена и достъпност

Huawei P20 Lite е пуснат през март 2018 г. и се продава само за 450 лева. Това го прави доста конкурентен средна класа телефон, тъй като е дори по-евтин от Motorola Moto X4 или HTC U11 Life. Въпреки това, производителността на този телефон всъщност е много близка по отношение на много по-евтиния телефон Honor 9 Lite. Сравнително, другите смартфони от диапазона струват 800лв.(P20) и 1200лв. (P20 Pro).

Дизайн

P20 Lite е един наистина добре изглеждащ телефон. Той има не особено оригинален, но елегантен дизайн, със заоблени ъгли. Размерът му е 71,2 х 7,4 х 148,6 мм, затова е компактен, но всъщност не е малък.

Гърбът му е направен от стъкло, което показва следи от пръстови отпечатъци, но само под определени ъгли (което е по-добро от повечето). Там ще намерите и скенера за пръстови отпечатъци на телефона. Смартфонът се предлага в четири цвята: Midnight Black, Klein Blue, Sakura Pink и Platinum Gold.

Първото нещо, което може да забележите, когато държите P20 Lite, е колко буквална е лекотата. Апаратът само тежи 145 грама, което го прави доста по-лек от повечето телефони.

Особености

В P20 Lite има хубав 5.84 инчов LCD дисплей с разделителна способност 2280×1080 пиксела. С други думи има много добри цветове (плюс че можете да ги усъвършенствате в настройките) и е доста енергийно ефективен.

Освен това, телефонът има сензор за околната светлина и може да регулира яркостта на екрана автоматично. Няма да имате проблем да го използвате навън, дори на слънце.

Когато гледате видеоклипове или използвате приложения като Instagram, може да се появи изскачащо съобщение, което ви пита дали искате да поставите приложението на цял екран. Ако по-късно това ви дразни, можете да отидете в настройките на телефона и да решите просто да го скриете.

Процесор, памет и съхранение

В P20 Lite има процесор Kirin 659, чип, който можете да намерите и в Honor 9 Lite или Huawei Nova 2. Това не е твърде различно от Qualcomm Snapdragon 625, използван в много конкурентни телефони.

Апаратът идва с 64GB памет и 4GB RAM, което е прилично за тази ценова точка. Ако това не е достатъчно, има възможност за използване на microSD карта до 256GB.

Телефонът е достатъчно мощен за повечето потребители, дори геймъри.

Показатели

Процесорът на P20 Lite е доста подобен на другите средни телефони. В P20 Lite всъщност много прилича на Honor 9 Lite, но много по-евтин телефон с подобни спецификации.

Камери

Huawei P20 Lite има двойни камери отзад, с 16Mp сензор (отвор f / 2.2) и друг с 2Mp (температура f / 2.4). При дневна светлина получавате хубави снимки с много ярки цветове. Привечер камерата се опитва да улови подробности или цветове. Предната камера има сензор 16Mp и изненадващо е страхотна.

Предната камера се използва и за функцията за лицето отключване.

Софтуер

P20 Lite работи с Android 8.0.

P20 Lite на Huawei наистина е един много добър смартфон от средна класа. Харесва ни колко е лек и елегантен, и има много подобен дизайн с по-скъпите си братя и сестри от серията P20. Плюс това, благодарение на функцията за разпознаване на лица, можете да отключите телефона в един миг, друг пример за висококачествена функция, която се вписва в средната гама. Вече знаете всичко необходимо. Купете този телефон и след това разгледайте нашите калъфи за Huawei P20 Lite!